AGRITECHNICA SEJEM 2023

Od 12. do 18. novembra 2023 poteka v nemškem Hannovru vodilni svetovni sejem kmetijske tehnologije Agritechnica 2023. Osrednja tema letošnjega sejma je “ZELENA PRODUKTIVNOST”, ki se osredotoča na izzive sodobnega poljedelstva.

 

Izzivi sodobnega kmetijstva 
V prihodnosti bo ključno povečati produktivnost z manjšo porabo in manjšo intenzivnostjo kmetijskih vložkov, hkrati pa ohranjati okolje in naravo. To postavlja nove izzive pred kmetijsko proizvodnjo, ki mora biti:

Trajnostna: Kmetijstvo mora uporabljati naravne vire na način, ki ne ogroža prihodnjih generacij.

Donosna: Kmetijstvo mora biti gospodarno, da lahko prehranjuje rastoče svetovno prebivalstvo.

Agritechnica 2023 predstavlja ideje, s katerimi bo ZELENA PRODUKTIVNOST postala resničnost na kmetijah. Vodilna podjetja v panogi bodo na sejmu predstavila nove izdelke in inovacije, ki bodo pomagale kmetovalcem, da: 

Povečajo produktivnost: Nova tehnologija, kot so avtomatizacija, povezljivost in alternativni pogon, lahko pomaga kmetovalcem, da prihranijo čas in denar, hkrati pa povečajo pridelek.

Ohranjajo okolje: Nova rešitve za varčevanje z vodo, zmanjševanje emisij in preprečevanje onesnaževanja lahko pomagajo kmetovalcem, da zmanjšajo svoj vpliv na okolje.

 Agritechnica 2023 je pomembna priložnost za kmetovalce, da se seznanijo z najnovejšimi trendi in tehnologijami v kmetijski proizvodnji. Inovacije, ki bodo predstavljene na sejmu, imajo potencial, da spremenijo način, kako kmetujemo in zagotovimo hrano za prihodnje generacije.