Opis danskega podjetja Fransgard

OBISK DANSKEGA PODJETJA FRANSGARD

22. marec 2024

 

V podjetju Eurocom smo z velikim veseljem gostili vodstvo danskega podjetja Fransgard. Skupaj smo preizkusili neverjetne zmogljivosti njihovega najbolj dovršenega drobilca FRANSGARD PC 2700 – PEC, ki nas je navdušil s svojo močjo, natančnostjo in inovativnimi funkcijami. Stroj ima nastavitve različnih kalibracij čipsa, ki je uporabljen za grelne peči, namesto palet.

Podjetje Fransgard se lahko pohvali z več kot 50-letnimi izkušnjami na področju strojev, ki rešujejo naloge na poljih, v gozdovih ter pri vzdrževanju makadamskih in gozdnih cest. Na podlagi izkušenj z različnimi strankami in njihovimi potrebami so razvili široko paleto strojev, v različnih velikostih in funkcijah, znotraj njihovih treh glavnih področij: poljski stroji, gozdarski stroji in cestni stroji.

 

Stroji za delo na terenu

Trava in žita predstavljajo večino rastlinske proizvodnje po vsem svetu. Glede na to, da so podnebja povsod drugačna, to postavlja velike in zelo različne zahteve za stroje, ki se uporabljajo za košnjo pridelkov. To velja tudi za stroje, ki naknadno zagotavljajo suhe in očiščene pridelke, ki jih je mogoče enostavno in hitro prezračiti ter zbrati v odpadke, zaradi česar je naknadna dodelava enostavna in brez zastojev. Fransgård ponuja veliko različnih modelov diskastih kosilnic, rotacijskih zgrabljalnikov, kombiniranih zgrabljalnikov, zgrabljalnikov za odpadke in klešč.

 

Stroji za gozdarstvo

Težavna dostopnost v gozdnih območjih, kjer je potreben odvoz hlodov, je velik izziv za številne lastnike gozdov. Velike stroje je lahko težko približati posekanim ali podrtim drevesom, ki jih je treba odstraniti. Fransgård je skozi desetletja razvil različne učinkovite vitle, prijemale za hlode in prijemalne klešče, ki olajšajo reševanje naloge. Njihova široka paleta velikosti modelov pokriva vse zahteve – od majhnega hobi gozdarstva do velikega gozdarstva.

 

Stroji za vzdrževanje gozdnih cest in kolovozov

Obdobja močnega dežja v kombinaciji z velikimi in težkimi stroji, ki opravljajo terenska dela, vedno povzročijo močno obrabo gozdnih cest in makadamskih poti. Posledica so pogosto velike, z vodo napolnjene luknje na cestišču, ki upočasnjujejo hitrost in delo na terenu. To pomeni dodaten čas in  povečavo stroškov vzdrževanja strojev. Fransgård ponuja učinkovite stroje za vzdrževanje cest. Njihova široka paleta ravnalcev pokriva potrebe večine ljudi po izravnavanju cest in čiščenju snega pozimi. Njihove snežne freze in posipalci so zelo primerni za ohranjanje čistih in varnih cest, modeli verižnih kosilnic pa zagotavljajo, da so robovi in rastlinje ob cestah dobro obrezani.

VIR: https://www.fransgard.dk/en-gb