IZOBRAŽEVANJE STROJNIKOV V ANGLIJI

Izobraževanje strojnikov

MECALAC – ANGLIJA

–  November 2022  –

 

V želji, da vam zagotovimo vrhunski servis, smo se v Angliji udeležili enotedenskega usposabljanja v Mecalacovi tovarni. Usposabljanje je bilo osredotočeno predvsem na diagnostiko težav in seznanjanje s telematiko, ki trenutno igra ključno vlogo pri daljinskem upravljanju sistemov, hitrem odpravljanju napak ter nadzoru tehničnih parametrov delovanja.

Spoznavanje podjetja

Mecalac je družinsko podjetje, ki ga je lani prevzel Alexandre Marchetta, sin ustanovitelja. Ime izvira iz “MEC” – mehanik (mécanique), “A” – ob in “LAC” – jezero, kjer se nahaja sedež podjetja v Franciji, ob vznožju Mont Blanca. Proizvodnja je delno razporejena med Francijo, Veliko Britanijo in Turčijo. Leta 2017 je Mecalac prevzel angleško podjetje Terex, kar je omogočilo razširitev proizvodnje na prekucnike, valjarje in rovokopače.

Po predstavitvi Mecalacovega asortimana in trgov smo se osredotočili na uporabo portalov za podporo uporabnikom in prodajalcem (MyMecalac). Predstavili so nam glavne računalnike in diagrame električnih napeljav, potrebnih za njihovo delovanje. Nadaljevali smo s sklopom strojev MWR in MCR, pri čemer smo spoznali Deutzov motor, odgovornosti za reklamacije, skrbi Deutza in Mecalaca ter regeneracijo DPF filtra, pomembnega za delovanje motorja. Teorijo smo nadgradili s praktičnim delom, kjer smo se poglobljeno seznanili z vsemi funkcijami stroja MWR.

 

 

Električna vezja

Podrobno smo preučili vse sisteme in vezja za MCR/MWR, obenem pa smo se temeljito seznanili z Mecalacovim diagnostičnim računalnikom. S pridobljenim razumevanjem in znanjem smo se nato odpravili v skladiščni šotor za nadzor kvalitete, kjer je François pripravil naloge za diagnostiko. Opravili smo jih uspešno, pri čemer nam je François skozi praktične primere predal vpogled v učinkovitost pri identifikaciji napak.

 

 

Prejem certifikatov

Naučili smo se delovanja hidravlike roke in pogonskega sklopa MWR/MCR. Po zaključenem učnem procesu smo se ponovno podali v nadzor kakovosti, kjer smo reševali diagnostične težave “pokvarjenega” stroja. Ob koncu izobraževanja smo vsi prejeli certifikat tehničnega usposabljanja.