SEJEM EIMA V BOLONIJI – NOVEMBER 2022

45. mednarodni sejem kmetijske in vrtnarske mehanizacije

EIMA – Bolonija  2022

V Italiji se je od 9. do 13. novembra odvijal sejem EIMA, kjer je bila predstavljena kmetijska in vrtnarska mehanizacija. Sejem, ki je bil letos izjemno obiskan predstavlja pomemben dogodek v svetovnem merilu kmetijskih sejmov. Obiskalo ga je rekordnih 327.100 obiskovalcev, kar je le potrdilo, da gre za vrhunski dogodek v mednarodnem razstavnem prostoru.

 

Sejem EIMA

“Uspeh EIME temelji na naraščajočem zanimanju za nove kmetijske tehnologije, ki naj bi zadovoljile potrebe po hrani za svetovno prebivalstvo, ki naj bi se v naslednjih desetih letih povečalo za skoraj milijardo« je izjavil predsednik FederUnacoma, Alessandro Malavolti in nadaljuje, kako po vsem svetu poteka delo za inovacije metod gojenja, ki si prizadevajo za znanstveno in trajnostno uporabo vodnih virov in rodovitnosti tal. “S tega vidika – je dodal Malavolti – ima trgovska razstava, kot je EIMA, pomembno poslanstvo tudi v prihodnjih letih.”

VIR: Press release: EIMA 2022, the best ever

Na sejmu so se predstavila števila podjetja, ki ustvarjajo novosti v kmetijski in vrtnarski mehanizaciji. Tudi naše podjetje sledi trendom, zato sodelujemo z najboljšimi na področju kmetijske mehanizacije, ki so tudi na tem sejmu predstavili svoje inovacije.

 

ACMA

Podjetje ACMA projektira in izdeluje kmetijske stroje za pripravo in nego tal, že vse od leta 1958. Smo njihov generalni zastopnik in imamo v naši široki ponudbi njihove zgrabljalnike za seno  in obračalnike.

FEMAC

Femac je največje Italijansko podjetje mulčerjev za bagre. Na sejmu Bauma so predstavili nov gozdarski mulčer za traktor, s patentirano glavo za drobljenje lesa. V naši ponudbi imamo mulčerje za bagre, komunalne mulčerje za brežine in izkopalne roke.

Naslednji sejem EIMA International je že predviden za november 2024. Vabljeni vsi, ki vas zanimajo novosti v kmetijski mehanizaciji.